از شایع ترین اختلالات روانی که اصلی ترین نشانهی آن خلق غمگین در طول حداقل ۲ هفته است. این غم همواره با احساس ملالت یا بی قراری همراه است.در هنگام افسردگی انجام دادن فعالیت های روزمره دشوار بوده و مشکلات متنوع جسمانی و روانی پدیدار میشوند. هر چند که افسردگی درمان خانگی ندارد اما با روان درمانی و دارو درمانی بهبود یافته و کارکرد روزانه به مرور بهتر میشود
علائم افسردگی
- خلق غمگین و گریان همراه با احساس پوچی و نا امیدی در بخش عمدهی روز
- کاهش رغبت یا لذت در تمام یا حداکثر فعالیت های روزانه
- انفجار های خشم، آزردگی و کلافگی بر سر موضوعات کوچک
- بی خوابی یا پر خوابی
- کاهش و یا افزایش غیر عادی وزن و اشتها
- مشکل در تمرکز و تصمیم گیری
- احساس بی ارزشی یا گناه و سرزنش خود
- افکار، قصد ها و یا برنامه ریزی درباره خودکشی

علل افسردگی
تفاوت و تغییر در مغز
مغز افراد دارای افسردگی با مغز سایر افراد کمی متفاوت است هر چند قطعیت این تفاوت ها همچنان آشکار نیست اما آنچه واضح است تفاوت در شدت و میزان انتقال دهنده های عصبی است.
هورمونها
تغییرات هورمونی من جمله یائسگی،بارداری و یا مشکلات تیروئید به طور عمده در به وجود آمدن این اختلال سهیم اند
ارث و ژنتیک
ممکن است برخی ژن ها در افسردگی دخیل باشند چرا که افرادی که در خانواده خود دارای این اختلال بودهاند احتمال ابتلای آن ها بیشتر است
شرایط محیطی
گاهی شرایط اطراف آدمی به نحوی تغییر میکند که سازگاری با آن میتواند سخت و غیر ممکن باشد در این مواقع خطر ابتلا به افسردگی افزایش مییابد
درمان
دارو درمانی
درمان دارویی در اختلال افسردگی از شیوه های رایج مداخله هست چرا که در این اختلال کارکرد های مغز دچار مشکل شدهاند و اصلاح آن ها با دارو روند درمان را سرعت میبخشد.
روان درمانی

هر چند درمان دارویی در ایجاد بهبودی نقش چشمگیری ایفا میکند اما به تنهایی و بدون روان درمانی تنها تا ۵۰ درصد بهبود با بازگشت دارد. ضرورت روان درمانی در تاثیر آن بر دانش و آگاهی مراجع از شرایط خود و همچنین اصلاح و تغییر هیجانات و یا رفتار هایی که پیش تر منجر به افسردگی شدهاند، میباشد..
کلینیک بروکا با در اختیار داشتن متخصصین کارآمد و تجهیزات به روز در حوزه روانشناسی و علوم اعصاب، بهترین و کامل ترین درمان را در زمینه اختلالات خلقی از جمله افسردگی ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
چه زمانی به یک متخصص مراجع کنیم؟
اگر مدتی است که احساس غم رهایتان نمیکند و به طور مداوم در انجام فعالیت های خود شکست میخورید در اولین فرصت نوبت درمان رزرو کنید و با یک روانشناس صحبت کنید. علاوه بر این اگر اشتهای شما به طرز قابل توجهی کاهش یا افزایش یافته است و در نتیجه وزن شما تغییر کرده است، این میتوانده نشانهای از افسردگی باشد.
مشکلات خواب از جمله دلایل دیگری است که به شما نشان میدهد هر چه سریعتر باید به پزشک مراجعه کنید. اگر بیخوابی یا خواب آلودگی بیش از حد دارید، این میتواند نشانهای از افسردگی باشد.
برای دریافت مشاوره فرم زیر را کامل کنید.
در صورتی که در زمینهی بیماریهای روانی دچار مشکلی هستید میتوانید از طریق راههای زیر با ما در ارتباط باشید.
تلفنهای تماس
02144059537 و 09918975237
آدرس
تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای جناح، خیابان مصطفی دهزویی، مجتمع سامان، بخش اداری، طبقه پنجم، واحد 5/2